Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca
The Upper-Savinja Želodec (orig. Zgornjesavinjski želodec) is a culinary specialty with protected geographical indication. This dried meat product is made from homestead pork meat and bacon of the finest quality and has been produced in the Upper-Savinja Valley for centuries. Naturally dried in the subalpine climate of wooden granaries it is distinguished by its high biological value.
Area: 507 Km2
Altitude of farms: 300 - 1.327 m
Climate: Alpenvorland, Alpen
Population: 16.400
Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca Rečica ob Savinji 55 3332 Rečica ob Savinji Slovenija
P: +386 51 368 072 W: www.zgornjesavinjski-zelodci.si E: zelodci@gmail.com
Rečica 55, 3332 Rečica ob Savinji
T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com
Dr. Stanislav Renčelj, EHD Mozirski gaj, Municipalities: Gornji Grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Biotehniška fakulteta Ljubljana - oddelek za živilstvo, Inštitut KON-CERT Maribor, EKSRP – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (projekt LEADER), LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Združenje EUROMONTANA Bruxelles, TD Rečica ob Savinji